Hoe ruikt internet?

De meeste Nederlanders gebruiken dagelijks het internet. Ze bezoeken websites, kijken filmpjes of luisteren naar muziek. Uiteraard gebruiken ze daar hun ogen en oren voor. Maar heb je je wel eens afgevraagd of je het internet ook kunt ruiken?

Wat een gekke vraag! Toch was er zo’n 15 jaar geleden in Amerika een bedrijf dat dacht dat dit voor veel mensen interessant zou zijn. Toen bedacht het bedrijf iSmell namelijk een apparaatje dat een geur zou kunnen verspreiden als je een email opent of website bezoekt. Het apparaatje werd met een USB kabel aan je computer verbonden en bevatte een aantal “geur elementen” die met elkaar gemengd konden worden om allerlei geuren te produceren.

Gek genoeg (?) is er alleen een prototype van dit product gemaakt en is het nooit verkocht. Anders had je misschien nu aan je vriendjes kunnen laten weten hoe het op de camping of bij de zee rook tijdens je vakantie.

En je kan natuurlijk ook nog voelen en proeven. Zou dat een volgende stap geweest zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *