Help! Hoe kom ik de zomervakantie door?

De zomervakantie gaat alweer bijna beginnen! Lekker lang vrij van school en je kan alles doen wat je wilt. Als je van programmeren houdt dan is het een mooie kans om eens lekker in een nieuw project te duiken. Maar hoe pak je dat aan?

Hieronder een lijst met 6 tips voor een leuke en leerzame vakantie:

  1. Oefen programmeren met leuke opdrachten. Zoek naar leuke opdrachten om programmeren mee te oefenen, zoals bijvoorbeeld op deze blog. Zo leer je steeds meer bij.
  2. Ga eens kijken bij je lokale CoderDojo. In heel Nederland worden gratis code clubs georganiseerd onder de naam CoderDojo. Kijk op de website om te zien of de dojo bij jou in de buurt open is in de vakantie. Heb je er nog nooit een bezocht? Dan is dit misschien wel een hele mooie kans om er eens te gaan kijken!
  3. Lees een boek over programmeren. Er zijn er genoeg, boeken om te leren programmeren met Scratch, HTML5 of JavaScript, speciaal voor kids. Wil je op een eigenzinnige manier kennis maken met programmeren? Kijk dan bijvoorbeeld naar het boek Hello Ruby.
  4. Bezoek programmeer activiteiten bij je bieb. Vaak worden er in de vakanties in de bieb activiteiten voor kinderen georganiseerd. Daar kan je ook veel leren, bijvoorbeeld over Minecraft programmeren of een website bouwen. Hier staan bijvoorbeeld de activiteiten van de bieb in Amersfoort.
  5. Begin een eigen vakantie-project. Heb je een goed idee voor een eigen game, website of app? Top! De vakantie is daar prima voor geschikt. Begin met het idee op papier te zetten. Wat heb je nodig? Hoe gaat een speler of gebruiker van je project ermee om? Welke schermen ziet hij/zij en waar kan hij op klikken? Bouw je project in kleine stappen, zo kom je steeds een stukje verder. Vergeet ook niet het aan je vriendjes of ouders te laten zien!
  6. Ga eens lekker buitenspelen met je vriendjes. Heb je dit allemaal geprobeerd en ben je nog op zoek naar meer?  Ga dan maar eens buiten spelen of naar het zwembad. Als je weg bent van de computer bedenk je vaak een oplossing voor een programmeer probleem of kom je op een idee voor een cool, nieuw project.

Een hele fijne & leerzame vakantie toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *