Boek: “Hello Ruby”

Het boek “Hello Ruby” is een kinderboek waaruit je leert hoe computers werken en hoe ze “denken”. Dit “computational thinking” is belangrijk om computers te begrijpen en om programmeren te leren. Het prachtig geïllustreerde boek bestaat uit twee delen.

In het eerste deel neemt een fantasierijk meisje Ruby je mee op een reis. Ruby’s vader heeft een kaart en hints achtergelaten waarmee Ruby op zoek gaat naar 5 juwelen. Onderweg komt ze onder andere de Pinguïns, de Sneeuwluipaard, de Vossen en de Robots tegen die haar elk iets leren over hoe ze grote taken kan uitvoeren door ze in kleine taken op te delen.

In deel 2 van het boek ga je zelf aan de slag. Met behulp van haar vriendjes uit het verhaal leert Ruby je over verschillende typen gegevens, patronen herkennen en algoritmes bedenken. De activiteiten zijn inventief en worden op een leuke en speelse manier beschreven.

“Hello Ruby” is een erg leuk en mooi boek, waarmee kinderen op een makkelijke manier kennismaken met de principes achter computers en programmeren.

Bekijk Hello Ruby op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *