Programmeren is een superpower!

Computers zijn tegenwoordig overal. Van stoplichten, vaatwasmachines en pinautomaten tot aan auto’s, steeds meer dingen om ons heen worden bestuurd door computers. De instructies die computers vertellen wat ze moeten doen heet code en het bedenken en schrijven van deze code noemen we programmeren. Als je kan programmeren, dan kan je alle dingen waar computers in zitten, besturen, waar ook ter wereld.

Programmeren is een superpower!

Deze site is bedoeld voor alle kids die willen leren programmeren. Er staat informatie over programmeren voor beginners, eenvoudige uitleg over technologie en software in het nieuws en leuke programmeer-opdrachten om mee te oefenen. Ook zullen er af en toe boeken en spellen om te leren programmeren worden bekeken en uitgelegd.

Samen met technologie spelen en erover leren is nog leuker! Dit kan bijvoorbeeld door eens langs te gaan bij een CoderDojo. Dit is een gratis programmeerclub waar je samen met anderen over technologie kunt leren. Er zijn dojo’s door heel Nederland, dus vast ook bij jou in de buurt!

Wil je een email krijgen als er nieuwe posts zijn? Je kan je hier opgeven voor de Nieuwsbrief.

Heel veel plezier met leren programmeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *